Mediterrán csirke zöldségekkel
A mai rohanó világban sokszor nehéz olyan ételt találni, amely egyszerre egészséges, finom és könnyen elkészíthető. Ezért hoztam nektek egy mediterrán csirke receptet, amely tele van friss alapanyagokkal, ízekkel és tápanyagokkal, ráadásul alacsony kalóriatartalmú és kiváló fehérjeforrás.

- Hozzávalók
- 4 db csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 3 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál pirospaprika
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 cukkini (szeletelve)
- 1 padlizsán (kockákra vágva)
- 1 piros kaliforniai paprika (csíkokra vágva)
- 10-12 koktélparadicsom
- 1 marék fekete olívabogyó (opcionális)
Elkészítés
1. Pác készítése
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, citromhéjat, fokhagymát, oregánót, bazsalikomot és pirospaprikát. Adj hozzá sót és borsot. Ezzel a páccal kend be a csirkemelleket, majd hagyd pihenni legalább 30 percig (de akár egy éjszakára is hűtőben tárolhatod).
2. Zöldségek előkészítése
3. Csirke sütése
Egy serpenyőben melegíts egy kevés olívaolajat közepes lángon, és süsd meg a csirkemelleket mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg aranybarna nem lesz. Nem kell teljesen átsütnöd, mert a sütőben tovább fog készülni.
4. Összeállítás
Helyezd a félig megsült csirkemelleket a zöldségek tetejére a sütőtálban. Add hozzá a koktélparadicsomokat és az olívabogyókat, majd locsold meg a maradék páccal.
5. Sütés
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és süsd az ételt 20-25 percig, amíg a csirke teljesen átsül, és a zöldségek puhák, de még kissé roppanósak lesznek.
6. Tálalás
A kész ételt friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal megszórva tálalhatod. Köretként kínálhatsz mellé teljes kiőrlésű kuszkuszt, quinoát vagy egyszerűen csak friss salátát.


